ΠΙΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

by - Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021

Τρόποι καθαρισμού

Το βασικότερο είναι να αποφύγετε τα άπλυτα πινέλα μακιγιάζ. Γιατί; Το κυριότερο είναι πως αφήνουν υπολείμματα από ανεπιθύμητα βακτήρια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ακμή, ερυθρότητα μα και πιο σοβαρές μολύνσεις της επιδερμίδας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Αφήνουν και χρώμα στο πρόσωπό σας και την επόμενη φορά που θα θελήσετε να εφαρμόσετε την πούδρα, το κραγιόν και το κονσίλερ, θα σας δυσκολέψουν πολύ. Σας έχουμε ετοιμάσει συμβουλές για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από τα πινέλα σας. 


 • Αν χρησιμοποιείτε εργαλεία μακιγιάζ κάθε μέρα, να τα πλένετε συχνά, μία φορά την εβδομάδα.
 • Χρησιμοποιείστε ένα μαλακό παιδικό σαμπουάν (εμείς διαλέγουμε το johnsons') για να πλύνετε τα πινέλα σας.
 • Ποτέ μη μουλιάζετε τα πινέλα.
 • Ποτέ μη βρέχετε τις λαβές - ειδικά τα ξύλινα πινέλα φουσκώνουν και χάνουν τις τρίχες τους.
 • Βουτήξτε τα μακριά πινέλα της πούδρας σε σαμπουάν αραιωμένο με λίγο χλιαρό νερό και ξεπλύνετέ τα κάτω από τη βρύση.
 • Η άμεση επαφή με τη θερμότητα καταστρέφει τις τρίχες, για αυτό μη στεγνώνετε ποτέ τα πινέλα με το σεσουάρ μαλλιών.
 • Θα πρέπει να αφήνετε τα πιο λεπτά πινέλα λίγη ώρα μέσα στο σαμπουάν και στη συνέχεια να τα ξεβγάζετε.
 • Για να τα στεγνώσετε, σκουπίστε προσεκτικά τα νερά με μία πετσέτα, κατόπιν χωρίστε τις τρίχες μία μία αφήνοντας τον αέρα να περνάει ανάμεσά τους.  Αφήστε τα να στεγνώσουν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.Τι πρέπει να προσέξετε
Στα βαζάκια καλλυντικών που έχουμε παρατήσει αναπτύσσονται βακτήρια και τα περισσότερα καλλυντικά έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. Τα καλλυντικά τα οποία δεν έχουν ανοιχτεί διατηρούνται για τρία περίπου χρόνια, αλλά ένα προϊόν ενδέχεται να έχει παραμείνει στο ράφι ενός καταστήματος για ένα χρόνο περίπου μέχρι να φτάσει στα χέρια σας.
       Οι περισσότεροι οίκοι καλλυντικών αναγράφουν σαφώς την ημερομηνία πώλησης ή κωδικό προϊόντος, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίζετε τα καλλυντικά σας με τον ίδιο τρόπο όπως και με τα τρόφιμα για να διαπιστώνετε εάν έχουν λήξει. Πως θα το καταλάβετε; Εάν τα έλαια και οι χρωστικές ουσίες έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν, το καλλυντικό είναι σχεδόν σίγουρο πως έχει λήξει. Μην ξεχνάτε πως εφόσον έχουν ανοιχτεί, λήγουν σε -περίπου- έξι μήνες.
      Κάτι πολύ σημαντικό, όσο πιο στεγνό ένα προϊόν, τόσο μεγαλύτερη η διάρκειά του. Για να αναπτυχθούν οι μικροοργανισμοί, χρειάζονται νερό. Αυτός είναι και ο λόγος που οι κρέμες ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου. Μία λύση είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα σε σωληνάριο ή με αντλία. Υπάρχει λύση και αν βρίσκονται σε βάζα όμως. Μπορείτε αν δεν περιέχεται σπάτουλα, να πάρετε μία και να τη χρησιμοποιείτε.
Συμβουλές υγιεινής
 • Το πιο σημαντικό στη φροντίδα του μακιγιάζ, είναι η υγιεινή. Εκτός από την καθαριότητα των πινέλων, φροντίστε να διατηρείτε καθαρό και το μέρος που διαλέγετε για την αποθήκευσή τους. Θήκη, τσάντα, οπουδήποτε και αν τα έχετε.
 • Για να αποφύγετε τον κίνδυνο μόλυνσης, ειδικά στην περιοχή των ματιών, μη δανείζετε ποτέ τα πινέλα του μακιγιάζ σας.
 • Να είστε πολύ προσεκτικές όταν δοκιμάζετε κραγιόν. Ο ιός του έρπη μεταδίδεται πολύ εύκολα μέσω των προϊόντων χειλιών, το μυστικό είναι να τα δοκιμάζετε στο πίσω μέρος της παλάμης σας. 
Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε και να σας φάνηκε χρήσιμο αυτό το post.
Περιμένουμε τις εντυπώσεις και τα δικά σας μυστικά.

Ως το επόμενο post...
Φιλιά πολλά!!!
Νίκη & Άντα

P.S. Makeup is art... Beauty is spirit... !

You May Also Like

0 Comments

♥ Γράψτε εδώ το σχόλιο σας ♥